Madártej szelet túrosan recept


Piskótához: 8 tojás, 8 ek. cukor, 8 ek. liszt egy sűtőpor.
Krém I.: 6 dl tej, 2 cs. vaniliapuding, 2 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 4 egész tojás
Krém II.: 25 dkg ráma, 10 dkg cukor, 25 dkg túró.
Krém III: 1 nagy doboz Hulala nővényi tejszin, és egy habfixáló
A Madártej szelet túrosan elkészítési módja:
A piskótát a szokott módon megsütjük és mikor kihült kettévágjuk. A krém I. hozzávalóiból a tejet, pudingot, lisztet és a cukot felfözzűk sürüre és még melegen a 4 tojás sárgáját belekeverjük és a 4 tojás fehérjének habját is. Mjad félretesszük, hagyjuk kihülni, néha belekeverünk, hogy ne csomosodjon. Közbe a krém II. hozzávalóit géppel jól kidolgozzuk és a kihült krém I-be keverjük. Mikor kész akkor a piskotábra tesszük a krémet és a tetejére a felvert tejszinhabot és legfelülre a piskóta lapot. Tetejét porcukorral szorhatjuk
Nagyon finom és kiadós... szerintem még csokimáz is jó lenne rá... hasonlitana a francia krémeshez..
Jóétvágyat hozzá!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bagira9, 2008. febr. 25. 15:08
A madártej szelet túrosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.