Linzerkoszorú recept

50 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
3 db tojás,
1/2 cs. sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
1/2 dl tej
baracklekvár.
A Linzerkoszorú elkészítési módja:
A porcukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd a tejjel hígítjuk. Hozzákeverjük a margarint, lisztet, vaníliás cukrot, sütőport, és lágy tésztát gyúrunk belőle. 30 percig állni hagyjuk, majd kb. 3-4 mm vastagsátúra nyújtjuk. A feléből egész, a másik feléből középen lyukas virágformákat szaggatunk. Langyos sütőben világossárgára sütjük (majdnem puha még a tészta, mikor kivesszük). A tepsiben hagyjuk kihűlni. Az egészeket sült aljukkal felfelé fordítjuk, közepükre mokkáskanálnyi lekvárt teszünk, majd a lyukas tésztákat sült felükkel lefelé, előzőleg porcukorral meghintve helyezzük rá a lekváros tésztára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 24. 15:58
A linzerkoszorú elkészítési módja és hozzávalói.