Csokoládékocka recept
A Csokoládékocka hozzávalói:6 tojásfehérje,
3 tojássárgája,
22,5 dkg cukor,
5 dkg csokoládé,
12 dkg liszt,
7,5 dkg dió vagy mogyoró,
7,5 dkg vaj
2 evőkanál rum.
* Elkészítés:
A Csokoládékocka elkészítési módja:
A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassan hozzákeverünk 15 dkg cukrot, a reszelt csokoládét és a lisztet. Kikent, lisztezett tepsiben sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk és a következõ krémmel töltjük: 3 tojássárgáját 7,5 dkg cukorral gőz fölött habosra főzünk, majd hozzáadjuk a darált diót vagy mogyorót. Ha kihűlt a massza, hozzákeverjük a vajat és 2 evőkanál rumot. A tészta tetejét csokimázzal megkenjük, majd 4x4 cm-es kockákra vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 21. 16:54
A csokoládékocka elkészítési módja és hozzávalói.