Fehércsokis-mogyorós kosárkák II. recept
A Fehércsokis-mogyorós kosárkák II. hozzávalói:3 tojásfehérje
15 dkg cukor
30 dkg őrölt mogyoró
20 dkg fehércsokoládé
2 dl tejszín
20 dkg friss vagy mélyhűtött, felengedett gyümölcs (pl. eper, ribizli, meggy)
A tepsi kikenéséhez:
kevés olaj
A Fehércsokis-mogyorós kosárkák II. elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és olajba mártott kenőecsettel vékonyan kikenjük a muffintepsi 12 horpadását. Papírkapszli nem kell bele. A tojásfehérjéket kézi habverővel enyhén habosra verjük, aztán a cukrot összekeverjük a darált mogyoróval, és a cukros mogyorót fakanállal hozzádolgozzuk a lágy tojásfehérjéhez. Ez a massza lesz a tésztánk: arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és nedves ujjal vagy kiskanállal jól belenyomkodjuk, mintha üres kosarakat készítenénk. A tészta-kosarakat 10-12 perc alatt megsütjük, aztán várunk 5 percet, hogy kicsit kihűljenek. Ezután tompa hegyű késsel picit megmocorogtatjuk őket, és kiszedjük mindet a tepsiből. Mialatt a tészta-kosarak elkészülnek, megcsináljuk a krémet. A fehércsokit apróra tördeljük, aztán éles késsel egészen mütyürnyi darabokra vágjuk. Ezután a tejszínt megmelegítjük egy kisebb fazékban, majd hozzáadjuk a csokit, simára keverjük benne, és a csokis tejszínt levesszük a tűzről. Összeállítjuk az édességet: az üres, kihűlt tészta-kosarakba arányosan belekanalazzuk a fehércsokis krémet, azaz a csokis tejszínt, aztán a megtöltött kosarakat sütőpapíros tálcán 10 percre betesszük a mélyhűtőbe. Ennyi idő alatt sűrűre dermed bennük a krém. Tálaláskor annyi marad, hogy mindegyik kosárka tetejére rápakolunk egy kis piros gyümölcsöt. 12 sütemény lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 14. 18:39
A fehércsokis-mogyorós kosárkák ii. elkészítési módja és hozzávalói.