Uborkás sajtgolyók recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
125 kcal
50 dkg uborka
2 tojás
1 kis csokor mentalevél
5 dkg feta sajt
5 dkg zsemlemorzsa
1 dl olaj
őrölt bors
só
Az Uborkás sajtgolyók elkészítési módja:
A meghámozott uborkát lereszeljük. A tojásokat sóval, borssal ízesítve felverjük. A mentaleveleket apróra vágjuk. Az uborkát az elmorzsolt fetával, a mentával, a zsemlemorzsával és a tojásokkal összedolgozzuk. Kis golyókat formálunk belőle, kissé laposra nyomjuk. Az olajban aranyszínűre sütjük a golyókat, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
Hagymás paradicsomsalátát és fekete olajbogyót kínálhatunk mellé.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. nov. 12. 10:15
Az uborkás sajtgolyók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.