Káposztás-virslis kifli recept
55 perc
Zsírszegény
575 kcal
4 darab virsli
10 dkg savanyú káposzta
1 darab tojás
1 darab tojássárgája
25 dkg liszt
liszt, a nyújtáshoz
1 dl tej
3,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál vaj
kapor
őrölt bors
só
A Káposztás-virslis kifli elkészítési módja:
Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos cukros tejbe, és hagyjuk felfutni. Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojássárgájával, a vajjal, sóval, borssal és a kovásszal. Dagasszuk be, és hagyjuk 20-25 percig meleg helyen kelni. Lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra. Vágjunk a tésztából akkora háromszögeket, hogy elférjen bennük a virsli. Tegyük a tésztára a finomra vágott kaporral elkevert káposztát, rá a virslit, és jó szorosan tekerjük fel. Tegyük sütőlemezre, majd kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben 180 ˘XC-on süssük aranybarnára.
olcsó, de laktató vendégvár
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. nov. 8. 11:51
A káposztás-virslis kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.