Hideg cukkinileves recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
94 kcal
1 zöldségleveskocka
1 zöld citrom
50 dkg cukkini
2-2 evőkanál olaj és petrezselyem
A díszítéshez:
néhány szál kapor
őrölt bors
só
A Hideg cukkinileves elkészítési módja:
A leveskockát 5 dl vízben megfőzzük, a citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A cukkinikat vékony karikákra vágjuk, és vízgőz fölött 10 percig pároljuk, majd robotgépbe tesszük. Ráöntjük a levest, az olajat, a citromlé felét, sózzuk, borsozzuk, és sűrű krémlevessé mixeljük. Amikor lehűlt, legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a maradék citromlevet és a finomra vágott kaprot, majd tányérokba adagoljuk. Reszelt citromhéjjal és kaporral díszítve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. júl. 16. 15:20
A hideg cukkinileves elkészítési módja és hozzávalói.