Nap-pirítós recept
20 perc
225 kcal
4 szelet vastag toast kenyér
4 kávéskanál vaj
4 tojás
őrölt bors
só
snidling (finomra vágott)
A Nap-pirítós elkészítési módja:
A kenyérszeleteket vajjal megkenjük, majd teflontepsibe tesszük. A tojássárgákat óvatosan egy-egy csészealjra csúsztatjuk. (Ügyeljünk arra, hogy egészben maradjanak!) A tojásfehérjét kevés sóval ízesítjük, és ecsettel (nem villával!) habosra verjük, majd csillagcsövű nyomózsákba tesszük, és a kenyérszeleteket körben feldíszítjük vele. Középen üresen hagyjuk, oda öntjük át óvatosan a tojássárgákat. Forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tojássárgák megsülnek, a tojásfehérje pedig egy kis színt kap. Sóval, borssal megszórjuk, és snidlinggel díszítve melegen tálaljuk.
A tojássárgák biztosan egyben maradnak, ha a csészealjakat először vízbe mártjuk, majd olajos ecsettel megkenjük.
Amikor a tojásfehérjét a csillagcsövű nyomózsákba töltjük, vigyázzunk, ne törjük nagyon össze, és csak óvatosan nyomjuk át.
Ötletes, gyors vacsora ill. vendégváró
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. nov. 8. 11:57
A nap-pirítós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.