Diós bucik recept


6 tojás
20 dkg cukor
7,5 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
vaj és liszt a formákhoz
A Diós bucik elkészítési módja:
Kivajazzuk, és liszttel kiszórjuk a formákat. Én kávés pohárba teszem. A tojásokat kettéválasztjuk. Kevergetve karamellizálunk 10 dkg cukrot. Amikor aranybarna lesz, óvatosan hozzáöntünk 2 evőkanál vizet, és kevergetve felforraljuk. Azonnal a formák aljára öntjük kb. 3 mm vastagon. A tojássárgákat a maradék 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Alaposan kikeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A formákba töltjük, és a sütőben 20 percig sütjük. Tányérra borítjuk, és azonnal fogyasztjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. ápr. 2. 10:49
A diós bucik elkészítési módja és hozzávalói.