Babapiskótatorta recept
40 perc
A Babapiskótatorta hozzávalói:
1 doboz őszibarack befőtt,
1 csomag babapiskóta,
2 csomag vanília puding,
2 csomag puncs puding,
6 evőkanál cukor,
1,2 liter tej,
rumaroma
A Babapiskótatorta elkészítési módja:
A befőttet leszűrjük. A levéhez öntünk kevés rumaromát, majd annyi babapiskótát forgatunk bele, hogy egy kerek kapcsos tortaforma aljára elegendő legyen. Ezt követően rárakunk egy sor kockára vágott őszibarackot. A vanília pudingokat 6 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük és a gyümölcsre öntjük. Ismét egy sor áztatott babapiskóta és egy sor őszibarack következik. A puncs pudingokat 6 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, és a gyümölcsre öntjük. Amikor kihűlt, késsel körbevágjuk és levesszük a forma oldalát.
A tortát tejszínhabbal és gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: adnil13, 2009. márc. 31. 07:46
A babapiskótatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.