Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirke ecetben, tárkonnyal recept

Csirke ecetben, tárkonnyal recept

Elkészítési idő 45 perc

A Csirke ecetben, tárkonnyal hozzávalói:
Hozzávalók (6 sz.): 1 nagy csirke 1,6 kg
30 dkg gyöngyhagyma
2 ek olaj
1 ek vaj
2,5 dl tárkonyecet
1,2 dl fehérbor
4 dl csirkeleveslé
20 dkg paradicsom
2 ek friss vagy 1 ek szárított tárkony
4 ek kukoricaliszt

bors
petrezselyemzöld.


A Csirke ecetben, tárkonnyal elkészítési módja:
A csirkét vágja bontási darabokra, a hagymát főzze forró vízben 1 percig, majd dobja hideg vízbe, szárítsa le és héjazza le, utána sós vízben főzze kb. 10 percig puhára, a kukoricalisztet keverje el 2 ek vízben. Nagy serpenyőben vagy lábasban melegítse fel a vajat az olajjal, süsse rajta a sózott-borsozott csirkét mindkét oldalán aranybarnára, szedje ki szűrőkanállal, tegye félre. Zsírján dinsztelje a hagymát 1 percig kevergetve. Töltse rá az ecetet és bort, forralja míg fele elpárolog, kaparja fel a leragadt csirkemaradványt. Adja hozzá a csirkelevest, paradicsomot és tárkonyt, tegye vissza a csirkét. Forralja fel, majd vegye lejjebb a hőt és párolja 20-25 percig, míg a hús megpuhul. Hagyja lehűlni (eddig előző nap elmehet). Tárolja hűtve. Melegítse fel, majd szűrőkanállal szedje ki a húst és hagymát, tartsa melegen. A párolódó lébe keverje bele a kukoricaliszt-oldatot, kevergetve sűrítse be mártássá. Kanalazza a mártást a csirkére. Szórja meg finomra vágott friss tárkonylevelekkel ha van, vagy petrezselemzölddel.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirke ecetben, tárkonnyal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook