Sonkás-hagymás szelet recept
A Sonkás-hagymás szelet hozzávalói:• 10 szelet csontozott karaj (vagy pulyka-, csirkemellfilé)
• 2 fej hagyma
• 10 szelet füstölt sonka vagy gépsonka
• 1 pohár tejföl
• 15 dkg sajt
• liszt
• só
• bors
A Sonkás-hagymás szelet elkészítési módja:
A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, aztán hirtelen kisütjük, majd kiolajozott tepsibe tesszük. A felkarikázott hagymát megdinszteljük. A húsra sonkaszeleteket rakunk, arra a dinsztelt hagymát. Az egészet megkenjük tejföllel, alufóliával lefedjük és 15-20 percig pároljuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és fedetlenül addig sütjük, míg a sajt rápirul.
Hagyományos- v. salátakörettel is tálalhatjuk. Nagyon finom, laktató. Pirított gombát is tehetünk a hagyma közé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2008. szept. 23. 15:22
A sonkás-hagymás szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.