Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sonkás-hagymás szelet recept

Sonkás-hagymás szelet recept

A Sonkás-hagymás szelet hozzávalói:
• 10 szelet csontozott karaj (vagy pulyka-, csirkemellfilé)
• 2 fej hagyma
• 10 szelet füstölt sonka vagy gépsonka
• 1 pohár tejföl
• 15 dkg sajt
• liszt
• só
• bors


A Sonkás-hagymás szelet elkészítési módja:
A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, aztán hirtelen kisütjük, majd kiolajozott tepsibe tesszük. A felkarikázott hagymát megdinszteljük. A húsra sonkaszeleteket rakunk, arra a dinsztelt hagymát. Az egészet megkenjük tejföllel, alufóliával lefedjük és 15-20 percig pároljuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és fedetlenül addig sütjük, míg a sajt rápirul.

Hagyományos- v. salátakörettel is tálalhatjuk. Nagyon finom, laktató. Pirított gombát is tehetünk a hagyma közé.


Kategória: Húsételek receptjei


A sonkás-hagymás szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook