Serpenyős gyros görög salátával recept
A Serpenyős gyros görög salátával hozzávalói:• A gyroshoz:
• személyenként kb. 20 dkg marha-, pulyka- vagy csirkehús - aktuális hangulatunknak megfelelően
• gyros fűszerkeverék
• kevés olívaolaj
• A salátához:
• paradicsom
• paprika
• uborka
• olívabogyó
• zöldhagyma
• esetleg lilahagyma
• feta sajt
A Serpenyős gyros görög salátával elkészítési módja:
A húst felcsíkozom és beleforgatom az olajjal összekevert fűszer-pácba, majd állni hagyom. Amíg a hús pácolódik, megcsinálom a salátát: felkockázom-csíkozom-karikázom a zöldségeket és a sajtot, majd jól összekeverem az egészet. Ha kész a saláta, szinte pirosra sütöm a húst, és ha elérte a megfelelő színt, tálalom is.
Megjegyzés:
Mivel a hozzávalók beleférnek a 90 napos kúra protein-napjába, így húsnapon is kitűnő eledel. Ráadásul a nem fogyókúrázó barátaink is nagyon szeretik! :)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. máj. 28. 18:28
A serpenyős gyros görög salátával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.