Tartós lángos recept
A Tartós lángos hozzávalói:50 dkg finomliszt
2 teáskanál só
2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
2 egész tojás
2 dl kefir
1 dl tej (tartós)
A Tartós lángos elkészítési módja:
A hozzávalókat összedagasztom, 1-2 óráig kelesztem. Kézzel is lehet, de nagyban megkönnyíti a munkát a kenyérsütőgép dagasztóprogramja. A megkelt tésztakupacból gombócokat szakítok és a kezeim között széthúzogatom, kb. 10 nagy darab jön ki belőle. Bő, forró olajban kisütöm. Az elkészített tésztát 2-3 napig is a hűtőben tarthatjuk és csak kicsippentünk belőle néhány adagnyit, amennyit frissen akarunk sütni. Aranysárgára sütjük, nem szívja magába az olajat. Fokhagymás kenővel, tejföllel, reszelt sajttal vagy más finomsággal kínáljuk.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 5. 22:14
A tartós lángos elkészítési módja és hozzávalói.