Tejszínes, zöldséges pulykamell recept
40 perc
404 kcal
17 gramm
27 gramm
-40 dkg pulykamell,
-20 dkg gomba,
-1 csomag mexikói zöldség keverék,
-fűszerek,
-közepes nagyságú paradicsom és
-1 db zöld paprika, lehet erős is annak aki szereti, -2dl tejszín /főző/,
-1 csapot kanál liszt.
A Tejszínes, zöldséges pulykamell elkészítési módja:
A pulykamellet a gombával együtt vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon félig megpároljuk. Hozzátesszük a mexikói zöldség keveréket, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, paradicsommal, zöldpaprikával. Amikor elkészült, a tejszínnel és a liszttel behabarjuk.
Aki hajlamos puffadásra, az inkább ne egyen ebből az ételből a hüvelyesek ezen hatása miatt. A tejszínt zsírszegény tejfölre cserélve csökkenthetjük a kalóriatartalmat.
Másként jó hizókúra.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: imolaviola, 2008. márc. 14. 04:20
A tejszínes, zöldséges pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.