Almakocka habkoronával recept
Az Almakocka habkoronával hozzávalói:1 kg alma
3 db egész tojás
30 dkg átszitált finomliszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
csipet só
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
Tetejére: barack lekvár
Habhoz:
3 dl tej
5 evőkanál búzadara
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
Az Almakocka habkoronával elkészítési módja:
Az almát meghámozva, csutkáját eltávolítva, kis kockákra vágva cukorral megszórjuk, pár órát állni hagyjuk. Ezután levétől leszűrjük, lazán kinyomkodjuk. A lisztet, tojást, porcukrot, 20 dkg margarint, sót, szódabikarbónát fehéredésig jó habosra kikeverjük és összedolgozzuk az almával. Jól kizsírozott, prézlizett tepsibe terítjük, 40 perc alatt 170 fokos sütőben készre sütjük, s azon forrón megkenjük baracklekvárral. A tejet felforraljuk, belecsurgatjuk a búzadarát és kihűtjük. Ennyi idő alatt a sütemény is kihűl. A margarint a porcukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a főtt búzadarát, s tovább habosítjuk. Ezzel a krémmel megkenjük a lekváros süteményt és kockára vágva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2014. szept. 20. 09:51
Az almakocka habkoronával elkészítési módja és hozzávalói.