Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almakocka habkoronával recept

Almakocka habkoronával recept

Az Almakocka habkoronával hozzávalói:
1 kg alma
3 db egész tojás
30 dkg átszitált finomliszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
csipet só
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna

Tetejére: barack lekvár

Habhoz:

3 dl tej
5 evőkanál búzadara
20 dkg margarin
20 dkg porcukor


Az Almakocka habkoronával elkészítési módja:
Az almát meghámozva, csutkáját eltávolítva, kis kockákra vágva cukorral megszórjuk, pár órát állni hagyjuk. Ezután levétől leszűrjük, lazán kinyomkodjuk. A lisztet, tojást, porcukrot, 20 dkg margarint, sót, szódabikarbónát fehéredésig jó habosra kikeverjük és összedolgozzuk az almával. Jól kizsírozott, prézlizett tepsibe terítjük, 40 perc alatt 170 fokos sütőben készre sütjük, s azon forrón megkenjük baracklekvárral. A tejet felforraljuk, belecsurgatjuk a búzadarát és kihűtjük. Ennyi idő alatt a sütemény is kihűl. A margarint a porcukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadjuk a főtt búzadarát, s tovább habosítjuk. Ezzel a krémmel megkenjük a lekváros süteményt és kockára vágva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almakocka habkoronával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook