Dióval szórt gyümölcsös sütemény recept
A Dióval szórt gyümölcsös sütemény hozzávalói:10 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
1/2 sütőpor
5+1 db tojás
25+15 margarin
20 dkg porcukor
1/2 citrom leve
6 dkg kristálycukor
10 dkg durvára vagdalt dió
csipet só
A Dióval szórt gyümölcsös sütemény elkészítési módja:
Egy- vagy többféle idény-gyümölcsöt kimagozva v. kis darabokra vagdalva becukrozunk, 1-2 órát - többször megkeverve - állni hagyunk. 5 tojás sárgáját habosra keverünk a porcukorral, 25 dkg margarinnal, csipet sóval, citromlével, hozzáadjuk a sütőporral átszitált kétféle lisztet, lazán belekeverjük a levétől kinyomott gyümölcsöt, végül a tojások keményre vert habját. Jól kizsírozott, prézlizett vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A kristálycukrot kikeverjük a 15 dkg margarinnal, egy tojással, - a sütemény tetejére kanalazzuk, megszórjuk a darabos dióval és l70 fokon 45 perc alatt készre sütjük.
Én kimagozott meggyel, cseresznyével, hámozott almakockákkal készítettem, - nagyon finom lett, - mindenkinek ajánlom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2014. jún. 12. 06:10
A dióval szórt gyümölcsös sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.