Cseresznyés-kókuszos kevert recept
60 perc
A Cseresznyés-kókuszos kevert hozzávalói:
250g liszt
100g kókuszreszelék
1 tasak sütőpor (12g)
65 g olvasztott margarin
180g cukor
1 tasak vaníliás cukor (10g)
2 nagyobb tojás
2 kisebb doboz görög joghurt (összesen 250g)
50 ml tej
300g cseresznye
A Cseresznyés-kókuszos kevert elkészítési módja:
A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcsöt kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral. A kókuszreszeléket és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk. Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk, elrendezzük rajta a lecsöpögött cseresznyéket. 180 fokon 40 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Meggyel is készíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. jún. 11. 21:36
A cseresznyés-kókuszos kevert elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.