Mandulás perec recept
A Mandulás perec hozzávalói:A tésztához:
20 dkg liszt,
5 dkg darált mandula,
13 deka vaj vagy margarin,
7 dkg porcukor,
csipetnyi só,
1 tojássárga
A díszítéshez:
1 tojássárga,
1 evőkanál tejszín.
A Mandulás perec elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit keverjük össze, 30 percre tegyük a hűtőbe. A tésztát nyújtsuk hosszú, vékony henger alakra, szeleteljük fel, és formázzunk belőle perecet. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyük a pereceket. A tojássárgát keverjük össze a tejszínnel, és kenjük a sütikre. 200 fokon kb. 10 percig süssük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. okt. 28. 21:50
A mandulás perec elkészítési módja és hozzávalói.