Karfiolleves – másképpen recept
A Karfiolleves – másképpen hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
kb. 30 dkg karfiol (tisztán mérve),
8 dl húslé (vagy 2 tyúkhúsleveskocka),
1 csokor petrezselyemzöld,
2 dl kefir,
1 tojás, csipetnyi cukor,
csipetnyi őrölt borókabogyó,
kevés só
A Karfiolleves – másképpen elkészítési módja:
A megtisztított, leveleitől megfosztott karfiolt kis rózsáira szedem, és meleg vízbe rakom, hogy az esetleg benne rejtőzködő apró bogarakat kimossam belőle. 10 perc múlva leszűröm, folyó vízben átmosom és lecsöpögtetem. A csontlébe (vagy a húsleveskockákból készített levesbe) rakom. Sóval és őrölt borókabogyóval ízesítem. Felforralom és majdnem puhára főzöm. A tojást habosra keverem, majd összekeverem a kefirrel. A forrásban lévő levesbe öntöm, közben folyamatosan kevergetem, amíg ismét fel nem forr. Legalább 5 percig forralom, végül rászórom a nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet. 10 percig hagyom állni tálalás előtt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. okt. 26. 21:40
A karfiolleves – másképpen elkészítési módja és hozzávalói.