Francia hagymakrémleves "Möszijő"-módra recept
A Francia hagymakrémleves "Möszijő"-módra hozzávalói:4 nagyobb fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
4 dkg vaj
2 evőkanál liszt
fehér bors
só
2 szelet pirított kenyér
15 dkg reszelt sajt
A Francia hagymakrémleves "Möszijő"-módra elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, a vajat leveses fazékban felolvasztom, a hagymát beleteszem és üvegesre párolom. Beleszórom a lisztet, egy-két percig kavargatom, hogy jól elkeveredjenek. Lehúzom a tűzről, ráöntök 6 dl vizet, teljesen simára keverem, hozzáöntöm a bort és még 4 dl vizet. A tűzre visszatéve 1 órán keresztül kis lángon forralom. Tűzről levéve hagyom egy kicsit hűlni, turmixgépbe téve, vagy merülőmixert alkalmazva jól elkeverem. Közben a kenyérszeleteket megpirítom, kis kockára vágom. A levest csinos kis tálkákba szedem, meghintem a pirítóskockákkal, és reszelt sajtot hintek a tetejére, ami istenien ráolvad.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Dizzz, 2008. márc. 29. 10:57
A francia hagymakrémleves "möszijő"-módra elkészítési módja és hozzávalói.