Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Erdélyi rakottas recept

Erdélyi rakottas recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Erdélyi rakottas hozzávalói:
80dkg hús szeletelve
bacon szalonna
30-40dkg gomba
3-4 fej hagyma
majoranna

bors


Az Erdélyi rakottas elkészítési módja:
Ezt az ételt ajánlott kuktában elkészíteni,de lábosban is jó. A kukta alját bacon szalonnával kibéleljük. Úgy tesszük le a hozzávalókat mint a rakottasokat. A szalonnára tesszük a vékonyra kivert hússzeleteket,erre bőven teszünk szeletelt hagymát,szeletelt gombát,megszórjuk majorannával,újból következik a hús,a tetejére hús kerüljön,amit bacon szalonnával borítunk be,legvégül 4-5 karika kolbászt.A hagyma és a gomba levet enged,ebben párolódik meg,ettől finom,hogy sem víz,sem zsiradék a szalonnán kívül nem kell hozzá.

Forrás után lassú tűzön kb 50 perc alatt kész.
Párolt zöldség jól illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


Az erdélyi rakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook