Erdélyi rakottas recept
Szénhidrátszegény
Az Erdélyi rakottas hozzávalói:
80dkg hús szeletelve
bacon szalonna
30-40dkg gomba
3-4 fej hagyma
majoranna
só
bors
Az Erdélyi rakottas elkészítési módja:
Ezt az ételt ajánlott kuktában elkészíteni,de lábosban is jó. A kukta alját bacon szalonnával kibéleljük. Úgy tesszük le a hozzávalókat mint a rakottasokat. A szalonnára tesszük a vékonyra kivert hússzeleteket,erre bőven teszünk szeletelt hagymát,szeletelt gombát,megszórjuk majorannával,újból következik a hús,a tetejére hús kerüljön,amit bacon szalonnával borítunk be,legvégül 4-5 karika kolbászt.A hagyma és a gomba levet enged,ebben párolódik meg,ettől finom,hogy sem víz,sem zsiradék a szalonnán kívül nem kell hozzá.
Forrás után lassú tűzön kb 50 perc alatt kész.
Párolt zöldség jól illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: yrys, 2006. júl. 22. 23:16
Az erdélyi rakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.