Arab csirkecomb zöldséges kuszkusszal recept
Az Arab csirkecomb zöldséges kuszkusszal hozzávalói:• 6 csirkecomb
• 1 ek friss citromlé
• 6 gerezd fokhagyma
• 3 tk szárított kakukkfű
• 2 tk pirospaprika
• 3 tk őrölt római kömény
• 1,5 tk cayenne bors
• 3 ek Floriol E-vitaminos olaj
• 1 bögre kuszkusz
• 1 bögre víz
• 1 ek friss citromlé
• 1 ek + 1 tk Floriol extraszűz olívaolaj
• 1 ek vaj
• 1 cukkini
• 1/2 kaliforniai paprika
• 1 ek szeletelt mandula
Az Arab csirkecomb zöldséges kuszkusszal elkészítési módja:
A citomlevet és a fűszereket összekeverjük az olajjal. A combokat megmossuk, szárazra töröljük és bedörzsöljük a fűszeres olajjal. Egy jénai tál aljára 2 ek olajat öntünk, ráfektetjük a combokat, közéjük szórjuk a héjas fokhagymarerezdeket és alufóliával letakarjuk a tálat. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 1 órát sütjük. Ekkor levesszük a fóliát és további fél órát sütjük, vagy amíg a combok megpirulnak. Kivesszük a sütőből. Grillserpenyőben 1 tk olívaolajon 5-7 perc alatt roppanósra sütjük a falatnyira vágott cukkinit és kaliforniai paprikát. Közepes lábosban felforraljuk a vizet a citromlével, olívaolajjal és kevés sóval. Elzárjuk a lángot, a lábosba szórjuk a kuszkuszt, megkeverjük és lefedjük. 5 perc múlva villával szétpergetjük az átgőzölt szemeket, 1 ek vajat a kuszkuszhoz keverünk. Lazán összeforgatjuk a grillezett zöldségekkel és a mandulaszeletekkel. Reept: Lila Füge
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. jan. 10. 07:36
Az arab csirkecomb zöldséges kuszkusszal elkészítési módja és hozzávalói.