Natúr szelet sajtos rakott brokkolival recept
A Natúr szelet sajtos rakott brokkolival hozzávalói:3 szelet karaj (csont nélkül)
4 db burgonya (közepes )
1 db brokkoli (kisebb)
5 dkg sajt
1,5 dl tejszín
1 teáskanál szerecsendió
1 dl olaj
1 evőkanál rozsliszt
só
bors
A Natúr szelet sajtos rakott brokkolival elkészítési módja:
A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, a burgonyát héjában félpuhára főzzük. A megmosott és szárazra törölt húst kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés forró olajon megsütjük. Egy kisebb tepsit kikenünk olívaolajjal, és a meghámozott, karikára vágott burgonya felét lerakjuk. Megsózzuk, megborsózzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd a felszeletelt brokkolit rárakjuk a burgonyára, és újra megfűszerezzük. Ezután betakarjuk a megmaradt burgonyakarikákkal, szintén megfűszerezzük, végül ráöntjük a tejszínnel összekevert reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Még melegen tálaljuk a natúr szelettel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. aug. 9. 11:19
A natúr szelet sajtos rakott brokkolival elkészítési módja és hozzávalói.