Szalonnás-sajtos cukkinikenyér recept
A Szalonnás-sajtos cukkinikenyér hozzávalói:3 db tojás
1 evőkanál cukor
1/2 csésze étolaj
1 csésze cukkini reszelve
1 csésze kockázott főtt császárszalonna
1 csésze reszelt laktózmentes sajt
6 evőkanál laktózmentes tej
1,5 csésze liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
fehér bors ízlés szerint
A Szalonnás-sajtos cukkinikenyér elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukkinit, a szalonnát és a sajtot, és alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát és a sütőport, a sót és borsot, majd a cukkinis keverékhez adjuk, és alaposan összekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési funkcióval 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. aug. 7. 14:04
A szalonnás-sajtos cukkinikenyér elkészítési módja és hozzávalói.