Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos-meggyes-pudingos recept

Rumos-meggyes-pudingos recept

A Rumos-meggyes-pudingos hozzávalói:
A tésztához:
6 ek liszt
3 ek kakaópor
6 ek cukor
1,5 dl olaj
1 dl tejföl vagy kefir
5 db tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 kk rumaroma
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
1 kk rumaroma
7 dl tej
3 ek búzadara
40 dkg magozott meggy


A Rumos-meggyes-pudingos elkészítési módja:
A krém hozzávalóit - a meggy kivételével -sűrűre főzzük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a vaníliás cukorral habosítjuk, majd a rumaromával ízesítjük, és beleöntjük az olajat és a tejfölt. A sütőport, a lisztet és a kakaóport folyamatos kevergetés mellett felváltva hozzáadagoljuk. Végül a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. Egy közepes méretű, sűtőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. A tetejére szórjuk a gyümölcsöt, és rákanalazzuk a pudingos krémet. Kb. 170 fokon 30-40 percig sütjük. Langyosan, porcukorral hintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos-meggyes-pudingos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook