Rumos-meggyes-pudingos recept
A Rumos-meggyes-pudingos hozzávalói:A tésztához:
6 ek liszt
3 ek kakaópor
6 ek cukor
1,5 dl olaj
1 dl tejföl vagy kefir
5 db tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 kk rumaroma
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
1 kk rumaroma
7 dl tej
3 ek búzadara
40 dkg magozott meggy
A Rumos-meggyes-pudingos elkészítési módja:
A krém hozzávalóit - a meggy kivételével -sűrűre főzzük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a vaníliás cukorral habosítjuk, majd a rumaromával ízesítjük, és beleöntjük az olajat és a tejfölt. A sütőport, a lisztet és a kakaóport folyamatos kevergetés mellett felváltva hozzáadagoljuk. Végül a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. Egy közepes méretű, sűtőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. A tetejére szórjuk a gyümölcsöt, és rákanalazzuk a pudingos krémet. Kb. 170 fokon 30-40 percig sütjük. Langyosan, porcukorral hintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. aug. 3. 07:18
A rumos-meggyes-pudingos elkészítési módja és hozzávalói.