Hideg eperkrémleves recept
15 perc
351 kcal
40dkg eper
2ek porcukor
1ek citromlé
1+2dl tejszín
1tasak vaniliáscukor
8gombóc vanilia fagyi
A díszitéshez:
néhány citromfű-vagy mentalevél
A Hideg eperkrémleves elkészítési módja:
Előkészítés: az epret nagyon alaposan megmossuk,szárazra törölgetjük.4szép szemet félreteszünk a díszitéshez,a többit kicsumázzuk,felaprozzuk,meghintjük porcukorral és citromlével. 1.Kemény habbá verünk 1dl tejszínt a vaniliás cukorral majd csillagbetétes nyomózsákba szedjük. 2.Az eperhez adjuk a maradék tejszínt és a fagyit,botmixerrel éppencsak összeturmixoljuk. 3,Csészékbe szedjük,tetejükre dundi habrózsákat nyomunk,1-1szem félbevágott eperrel és citromfű-vagy mentalevéllel diszitjük.
Ugyanezzel a gyors módszerrel egyéb karakteres friss gyümölcsböl vagy befőttböl is készithetünk hideg krémlevest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ti7, 2008. jan. 12. 22:40
A hideg eperkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.