Kapros, krumplis halfilé recept
30 perc
Kalóriaszegény
388 kcal
60dkg halfilé
4ek citromlé
4 kis cukkini
2 fej vöröshagyma
8szem burgonya
2ek olaj+ a tálhoz
4ek szójaszósz
1dl tej
4ek vágott kapor
10dkg reszelt sajt
A Kapros, krumplis halfilé elkészítési módja:
ELŐKÉSZITÉS: A halat megmossuk,falatnyi darabokra vágjuk,meglocsoljuk a citromlével,sózzuk-borsozzuk.A cukkinit megmossuk,felszeleteljük.Ahagymát meghámozzuk,apróra vágjuk.A burgonyát megmossuk,héjába puhára fözzük,ha kihült,megtisztitjuk. ELKÉSZÍTÉS: 1)a felforrósitott olajban megpiritjuk a hagymát,hozzáadjuk a cukkinit és azt is megpiritjuk.Meglocsoljuk a szójaszósszal. 2)a sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3.fokozat)előmelegitjük. 3)kiolajozunk egy tüzálló tálat,belesimitjuk azöldségeket.rárakjuk a halat,meglocsoljuk a tejjel,rászorjuk a kaprot és a reszelt sajtot. 4)a sütőben kb 20 percig sütjük,a főtt burgonyával köritve tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: ti7, 2008. jan. 13. 19:01
A kapros, krumplis halfilé elkészítési módja és hozzávalói.