Rántott padlizsán bolognai mártással. recept
30 perc
A Rántott padlizsán bolognai mártással. hozzávalói:
1 padlizsan 2tojas
so
bors
liszt
zsemlyemorzsa
0.5 kg daralthus
1 voroshagyma
1 doboz paradicsompure
5 dkg reszelt trapista sajt
oregano
etolaj
A Rántott padlizsán bolognai mártással. elkészítési módja:
A padlizsant hejastol felszeleteljuk, es besozzuk.Kb.20 perc utan kinyomkodjuk, a sotol.Utana bepanirozzuk, es olajba kisutjuk.A kisutott padlizsanokat beletesszuk, egy jenai tepsibe.Kozben elkeszitjuk, a bolognai martast.Olajon megdinszteljuk,az 1 fej voroshagymat, majd ratesszuk, a daralthust, sozzuk, borsozzuk, es egy kicsit egyutt sutjuk, a hagymaval.Utana beletesszuk, a doboz paradicsompuret, es felengedjuk,kb.2 dl vizzel, es hozza adjuk, az oreganot, kb 30 percig fozzuk. Majd a suru martast elteritjuk a padlizsanokon,es a tetejet, megszorjuk reszelt sajttal. Annyira tesszuk be a sutobe, amig raolvad a sajt.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: d4a2436008, 2009. ápr. 22. 14:15
A rántott padlizsán bolognai mártással. elkészítési módja és hozzávalói.