Padlizsáncsónak húsrakománnyal recept



4 db padlizsán
1 db tojás
2 db zsemle
1 fej hagyma
40 dkg darálthús
1 kisdoboz sürített paradicsom
1 pohár tejföl
friss bazsalikom
csipetnyi bors
só vagy ételízesítő
kevés tej
kevés vaj vagy olaj
A Padlizsáncsónak húsrakománnyal elkészítési módja:
A padlizsánokat megpucoljuk, félbe vágjuk hosszában, és a magjait kikaparjuk, hogy csónak alakot kapjunk, jól megsózzuk és állni hagyjuk. A darálthúst összekeverjük a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével,hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát és bazsalikomot, sürített paradicsomot, a borsot és a sót vagy ételízesítőt. A jól összedolgozott masszát ráhalmozzuk a sótól megmosott csónakokra, kivajazott (kiolajozott) tepsibe rakjuk őket, és alufólia alatt sütjük 20 percig, majd eltávolítjuk az alufóliát és még 10-15 percig pirítjuk.Tejföllel tálaljuk.
Ha marad töltelék, akkor egy-egy paprikát vagy paradicsomot is megtölthetünk, barátnőm szerint sajtot is reszelhetnénk rá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: rinike, 2008. aug. 1. 16:24
A padlizsáncsónak húsrakománnyal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.