Diós-gyümölcsös zabpehely sütemény recept


25 dkg teljeskiörlésű zabpehely
1 kg alma
25 dkg erdei gyümölcskeverék (én fagyasztottam szoktam venni)
5-6 dkg dió (az eredeti recept mandulát ír)
fahéj
olivaolaj
A Diós-gyümölcsös zabpehely sütemény elkészítési módja:
Az almát hámozva a reszelő nagyobbik lyukú részén lereszeljük, de egy db almát meghagyunk, melyet majd a végén hámozás nélkül vékony szeletekre vágunk. A zabpelyhet az erdei gyümölccsel és a reszelt almával valamint a fahéjjal, meg egy kevés olivaolajjal jól összedolgozzuk. Tepsibe tesszük a masszát, és a szeletekre vágott almával, valamint a dióval diszítjük, majd középmeleg sütőben megsütjük.
A recept 25-30 percet ír, de az én légkeveréses sütőmben hamarabb elkészült. Finom fahéj illat szálldogált, és édes volt annak ellenére, hogy nincs benne cukor.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rinike, 2011. júl. 29. 16:32
A diós-gyümölcsös zabpehely sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.