Húsgombóc, mint levesbetét recept
A Húsgombóc, mint levesbetét hozzávalói:1/2 kg darálthús (én sertés-marha keveréket használtam)
3-4 evőkanál búzadara
1 egész tojás
1 csokor petrezselyemzöldje (a fehér répáé, nem a zelleré)
1 db vöröshagyma
kevés őrölt kömény
kevés bors (ízlés szerint)
kevés olaj
só ízlés szerint (én Vegetát raktam só helyett)
A Húsgombóc, mint levesbetét elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, mikor kész, rászórjuk az apróra összevágott petrezselyemzöldet, egyet még keverünk rajta, és lekapcsoljuk a gázt. A húshoz hozzáadjuk a tojást, a 3-4 evőkanál búzadarát, a Vegetát, és az őrölt köményt meg a borsot, majd a már nem forró petrezselymes hagymát, és összedolgozzuk. Hideg vizzel leöblített kezünkkel tojás nagyságú gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesünkbe dobjuk. Bármilyen levesbe kíváló, én a két alkalom alatt, amikor csináltam, egyszer húslevesbe tettem, másodszor zöldséglevesbe. Nagyon szépen egyben maradtak a gombócok, finomak és jó állagúak voltak. Jó étvágyat!
Meglepően egyszerű elkészíteni. Bonyolultabbnak gondoltam, ezért nem próbálkoztam vele korábban, hanem mirelitet vásároltam, ezt azonban a magasabb ára miatt csak ritkábban tehettem. Szerencsére azonban kedves nagynénémnek hála megtudtam, hogy milyen egyszerűen, és olcsón lehet igazán finom húsgombóc levesbetétet készíteni. Én húslevesbe, és zöldséglevesbe is tettem már. És az aduász: a válogatós fiamnak is ízlett!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: rinike, 2011. júl. 9. 13:30
A húsgombóc, mint levesbetét elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.