Cukkinis fasírt recept
A Cukkinis fasírt hozzávalói:darált hús
cukkini
egész tojás
só
bors
fokhagyma
reszelhető sajt
prézli
zsiradék a kisütéshez
A Cukkinis fasírt elkészítési módja:
A cukkinit nagyobb lyukú lereszeljük, (kb. akkor térfogatú legyen a lereszelt cukkini, mint amekkora térfogatú a darált hús ), reszelünk hozzá egy kis sajtot is, és a darált húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy egész nyers tojást és zúzott fokhagymát. Jól összedolgozzuk, kis pogácsákat formálunk, meghengergetjük prézliben, és forró zsiradékban kisüstjük őket. A kisült fasírtokról itassuk le a zsírt. Ha másképpen szoktuk ízesíteni a fasírtot, akkor maradjunk a megszokott ízeknél. A reszelt cukkini és a sajt csak a kenyeret (zsömlét) helyettesíti az ételben. Az így elkészített fasírt sokkal inkább megfelel az ételtársításra figyelő étkezésnek (90 naposnak), mint a kenyeres.
Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, ne hagyjuk állni a keveréket sütés előtt. A sütésnél is figyeljünk, ügyesen bánjunk a húspogácsákkal, mert egy kicsit könnyebben szétesnek, mit a kenyeres változat esetében. Ha már érettebb a cukkini, akkor szedjük ki a magját, de ha még gyönge, akkor sem hámozni sem magozni nem kell.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi, 2008. aug. 1. 09:08
A cukkinis fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.