Pakora recept
A Pakora hozzávalói:40 dkg csicseriborsóliszt
2 ek. kalinji
0.5 kk. őrölt fahéj
0.5 kk. chilipor
4 kk. őrölt koriander
4 kk. őrölt római kömény
3 kk. kurkuma
0.5 kk. hing
4 kk. só
4-5 dl hideg víz
1.5 kg zöldség (kisebb rózsákra szedett karfiol, vagy vékony karikákra vágott burgonya, padlizsán, cukkini, kaliforniai paprika, csíkokra vágott sárgarépa)
olaj a sütéshez
A Pakora elkészítési módja:
A csicseriborsólisztbe szórjuk a fűszereket. Kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd folytonos kevergetés közben annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta legyen, amely nem folyik majd le a zöldségekről. 10-15 percig pihentetjük. Közben megmossuk és felvágjuk a zöldségeket, majd habverővel alaposan megkeverjük a tésztát. Egyenként belemártogatjuk a zöldségeket, majd azonnal beletesszük a felmelegített olajba, amely ne legyen túl forró, mert belül nyers marad a pakora, de ne legyen hideg sem, mert akkor megszívja magát a zöldség. Aranybarnára sütjük, és egészen forrón, csatnival tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. dec. 21. 19:13
A pakora elkészítési módja és hozzávalói.