Gyors falafel recept
A Gyors falafel hozzávalói:2 bögre dobozos, vagy üveges főtt csicseriborsó
1.5 bögre csicseriborsóliszt
6-8 gerezd fokhagyma
0.5 bögre aprított friss petrezselyem
0.5 aprított friss korianderlevél
1 tk. őrölt garam masala vagy római kömény
1 mk. őrölt koriander
1 mk. kurkuma
só, bors, vegamix
1 tk. olívaolaj
1 mk. szódabikarbóna
A Gyors falafel elkészítési módja:
Egy aprítóba tesszük a csicseriborsót, majd fokozatosan beletesszük a többi hozzávalót is. Ha elértük a megfelelő állagot (ne legyen pépes), nedves kézzel golyókat formázunk. 190 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy lapos, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a golyókat, melyeket a tenyerünk között kissé laposabbra, oválisra formázunk. Olívaolajat fújunk a tetejükre egy olajspray segítségével, és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. szept. 12. 11:22
A gyors falafel elkészítési módja és hozzávalói.