Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Medvehagymás gombóc (vegan) recept

Medvehagymás gombóc (vegan) recept

A Medvehagymás gombóc (vegan) hozzávalói:
1 nagy csomag medvehagyma
700 g krumpli
300 g tofu
110 g liszt
50 g csicseriborsóliszt
1 ek. lenmagliszt
4-5 ek. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 mk. kurkuma
1 mk. bazsalikom
só, bors


A Medvehagymás gombóc (vegan) elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, és kockára vágva sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, és összetörjük egy tálban, amiben gyúrni is tudjuk majd. A tofut aprítóban dolgozzuk morzsás állagúra, a medvehagymát vágjuk vékony csíkokra. Keverjük a krumplihoz az összes hozzávalót, és alaposan dolgozzuk össze a masszát. Kiskanál segítségével formázzunk 3 cm átmérőjű gombócokat, és bő olajban süssük ki.

Ebből a mennyiségből 50-60 db kis gombóc készíthető. A massza hűtőben 1-2 napig tárolható, így van lehetőség mindig frissen kisütni.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A medvehagymás gombóc (vegan) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook