Medvehagymás gombóc (vegan) recept
A Medvehagymás gombóc (vegan) hozzávalói:1 nagy csomag medvehagyma
700 g krumpli
300 g tofu
110 g liszt
50 g csicseriborsóliszt
1 ek. lenmagliszt
4-5 ek. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 mk. kurkuma
1 mk. bazsalikom
só, bors
A Medvehagymás gombóc (vegan) elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, és kockára vágva sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, és összetörjük egy tálban, amiben gyúrni is tudjuk majd. A tofut aprítóban dolgozzuk morzsás állagúra, a medvehagymát vágjuk vékony csíkokra. Keverjük a krumplihoz az összes hozzávalót, és alaposan dolgozzuk össze a masszát. Kiskanál segítségével formázzunk 3 cm átmérőjű gombócokat, és bő olajban süssük ki.
Ebből a mennyiségből 50-60 db kis gombóc készíthető. A massza hűtőben 1-2 napig tárolható, így van lehetőség mindig frissen kisütni.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. okt. 18. 19:44
A medvehagymás gombóc (vegan) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.