Almás pite - tejmentesen recept
Az Almás pite - tejmentesen hozzávalói:A tésztához:
60 dkg búzaliszt
fél tasak sütőpor
6 dkg cukor
15 dkg kókuszolaj
1-2 dl víz
A töltelékhez:
1 kg alma
1 tasak vaníliás cukor
3-4 evőkanál őrölt fahéj
2-3 evőkanál cukor
A sütőforma kikenéséhez: kókuszzsír
Tálaláshoz: porcukor
Az Almás pite - tejmentesen elkészítési módja:
A tésztahozzávalóit a víz kivételével egy tálba mérjük és összemorzsoljuk, gyúrjuk. Hozzáadunk 1 dl vizet, majd még annyit, amennyivel gombóccá gyúrható a massza (kb. + 1 dl-re lesz szükség). A tésztát két részre szedjük és 20 percig pihentetjük. Közben a töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, megszórjuk a cukrokkal és az őrölt fahéjjal és összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és kókuszzsírral kikenünk egy kisebb tepsit. Az egyik tésztadarabot lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, a tepsire helyezzük, ráadagoljuk a cukros-fahéjas reszelt almát, majd kinyújtjuk a másik tésztadarabot is és ráterítjük a töltelékre. A tetejét megszurkáljuk villával, majd sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, porcukrot szitálunk a tetejére és így tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. júl. 7. 19:04
Az almás pite - tejmentesen elkészítési módja és hozzávalói.