Diós krémes retro recept
A Diós krémes retro hozzávalói:6 tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
15 evőkanál víz
2 teáskanál szódabikarbóna
15 dkg darált dió
A krémhez:
2 tojás
4 tojássárgája
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
30 dkg vaj
rumaroma
A tetejére:
tejszínhab
csokoládéreszelék
A Diós krémes retro elkészítési módja:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját krémesre kavarjuk a cukorral, majd a diót is beledolgozzuk. A vizet kanalanként belekeverjük. A lisztet és a szódabikarbónát összedolgozzuk, a tojáskrémhez keverjük. A habot is hozzáadjuk, összedolgozzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A tojásokat a cukorral összekeverjük és gőz fölött besűrítjük. A diót is belekeverjük, majd az aromával ízesítjük. Kihűtjük és a vajjal összekeverjük. A megsült tésztát háromba vágjuk és megkenjük a krémmel. A tetejét tejszínhabbal bevonjuk, csokoládéreszelékkel díszítjük.
A csokireszelék helyett mostanában a dr.Oetker olvasztós/tasakos csokibevonatát használom, szépen lehet vele ciráldázni és jobban kiadja a dió izét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2015. okt. 29. 12:29
A diós krémes retro elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.