"Szottyos" kifli recept
A "Szottyos" kifli hozzávalói:8 graham kifli
4 tojás sárgája
5 dl tej
édesítő
fahéj
durvára tört dió
vaj
A "Szottyos" kifli elkészítési módja:
A kiflit felkarikázunk. A tojás sárgáját elkeverjük az édesítővel a fahéjjal, a tejjel és folyamatos kevergetés mellett vízgőz fölött besűrítjük. Egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk és egyenletesen beleterítjük a kiflikarikákat, majd megöntözzük a tejes-tojásos löttyel. Hagyjuk, hogy megszívják magukat. Megszórjuk a dióval, és 180 fokon megsütjük.
Vigyázzunk, ne száradjon ki, maradjon "szottyos"
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. okt. 15. 00:28
A "szottyos" kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.