Puncsos piskótatekercs recept
A Puncsos piskótatekercs hozzávalói:3 db tojás
1 ½ dl (²⁄³ csésze) cukor
1 pohár finomliszt /2dl-es/
2 teáskanál sütőpor
1 ½ evőkanál tej
2 evőkanál puncs- vagy ánizslikőr
A töltelékhez:
10 dkg margarin vagy vaj
1 ½ dl (²⁄³ csésze porcukor)
1 ½ evőkanál kakaópor
½ teáskanál vanília
1 tojássárgája
½ dl (3 evőkanál) puncs- vagy ánizslikőr
A Puncsos piskótatekercs elkészítési módja:
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a tejet és a puncslikőrt. A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig. Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Fedjük le a tepsivel, és hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliát, a tojássárgáját és a puncsot. Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra.Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk. A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C.
Puncslikör helyett használhatunk puncs aromát is.
Lisztet egy 2dl-es pohárral adtam meg,de ha szükséges lehet még hozzá adni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zsili, 2008. dec. 15. 20:49
A puncsos piskótatekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.