Diós krémes recept

A Diós krémes hozzávalói:
5 tojás sárgája
30 dkg porcukor
10 evőkanál víz
- habosra keverjük
hozzáadunk 20 dkg darált diót
16 dkg lisztet,1 rum aromát
1 sütőport
5 tojás habját.


A Diós krémes elkészítési módja:
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 percig sütni 30 x 22 cm-es tepsiben,vagy akár torta formában is. Krém: 20 dkg darált diót 8 evőkanál tejjel felfőzünk. 16 dkg vajat 25 dkg cukorral kikeverünk és hozzáadjuk a dióhoz. A sült tészta tetejére rákenjük a krémet. Máz: 15 dkg cukrot, 0,3 dl vízzel, 3 evőkanál kakaóporral sűrűre főzzük, majd 6 dkg vajat belekeverünk a tűzről levéve, kihűtve, hidegen a krém tetejére kenjük

A máz mennyiségeit pontosan be kell tartani, mert ha hígabbra sikerül, lefolyik, és nehezen alvad meg.Ha esetleg híggabbra sikerül,egy kis liszttel lehet sűríteni,de csak annyira,hogy nehogy liszt íze legyen!!! Szeletelni másnap lehet


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook