Borzas Kata ( Túrós változat ) recept
A Borzas Kata ( Túrós változat ) hozzávalói:40 dkg liszt
25 dkg Ráma
20 dkg porcukor
3 ek kakaópor
1 tojás sárgája
1 vaníliáscukor
1 sütőpor
1 csipetnyi só
A Borzas Kata ( Túrós változat ) elkészítési módja:
Ezeket összegyúrjuk, 2 részre osztjuk,Kb. 1 órára betesszük a mélyhűtőbe,/ reszelhető legyen / alufóliába becsomagolva. Töltelék: 1kg túró, 20dkg porcukor, 1 van. cukor, mazsola, aki szereti, tehet bele reszelt citromhéjat, 2 egész tojás, 2 evőkanál búzadara. Ezeket összekeverni. A tepsit Rámával kikenjük, a fele tésztát nagy lyukú tésztareszelőn egyenletesen elosztva belereszeljük. Rákanalazzuk a túrót. Ráreszeljük a tészta másik felét. Közepes lángon 35-40 percig sütjük. Eredetileg 36 X 27 cm-es tepsi van megadva a sütéshez.
Ha magasabbat szeretnénk, akkor 30 X 22 cm-es tepsibe célszerű!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zsili, 2008. okt. 12. 16:18
A borzas kata ( túrós változat ) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.