Túrókrémes csokisütemény recept
60 perc
A Túrókrémes csokisütemény hozzávalói:
Töltelék:
100 dkg áttört tehéntúró,
2 tojás,
4 ek. cukor,
1/2 citrom leve.
Tészta: 20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
4 tojás,
1 csipet só,
40 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
4 ek. kakaó,
2,5 dl tej,
vaj a tepsi kikenéséhez.
Máz: 20 dkg étcsokoládé,
10 dkg puha vaj,
5 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 tojássárgája.
A Túrókrémes csokisütemény elkészítési módja:
A töltelékhez a túrót a tojással, a cukorral és a citromlével krémmé keverjük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk. A sót, a lisztet, a sütőport és a kakaót egy tálban összekeverjük, majd adagoljuk hozzá. A tejet beleöntjük, és az egészet sima tésztává dolgozzuk. A tepsit – kb. 24x36 cm ¬ kivajazzuk. A tészta felét beleöntjük, és a töltelékkel megkenjük. A maradék tésztát a tetejére simítjuk. A süteményt a sütőben kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivesszük és kihűtjük. A csokoládét vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. A vajat, a porcukrot és a tojássárgáját krémesre keverjük. A csokoládét beleöntjük, kikeverjük, és a süteményt megkenjük vele.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. okt. 12. 15:24
A túrókrémes csokisütemény elkészítési módja és hozzávalói.