Puncskocka recept
45 perc
A Puncskocka hozzávalói:
9 tojás,
30 dkg kristálycukor,
2 puncs,
2 csokis pudingpor,
2 epres pudingpor,
1 sütőpor,
1 ráma,
20 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
fél dl rum,
2 vaníliás pudingpor,
fél liter tej,
4 ek. kristálycukor
A Puncskocka elkészítési módja:
A 3 tojásfehérjét gőz fölött 10 dkg kristálycukorral felverjük. A sárgáját óvatosan belekeverjük, majd a pudingport, és egy kávéskanál sütőport. Állandó keverés mellett belekeverjük a habba. Tepsibe tesszük és azonnal előmelegített sütőben megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik kétféle pudingporral is. A kisült tésztát megkenjük krémmel. 1 vajat kiverünk 20 dkg porcukorral, majd 3 tojássárgáját, és fél dl rumot keverjük bele. A két vaníliás pudingport összekeverjük a kristálycukorral, majd a fél liter tejjel. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd hidegre kihűtjük. A vajkrémet kanalanként belekeverjük a pudingba. Ezzel kenjük meg a lapokat. A 3 tojás fehérjét felverjük gőz fölött 15 dkg porcukorral, a tésztára simítjuk, majd csokireszeléket szórunk rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. okt. 9. 15:04
A puncskocka elkészítési módja és hozzávalói.