Tarka-barka recept

A Tarka-barka hozzávalói:
5 tojássárgája
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 cs. vaniliáscukor
1 dl hideg tej
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
majd az 5 tojásfehérjéből vert hab
1 evőkanál kakaópor


A Tarka-barka elkészítési módja:
A tojássárgáját, a margarint, a porcukrot és a vaniliáscukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport. A végén hozzákeverjük a felvert habot. A felét zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, a másik felébe belekeverjük a kakaót, aztán úgy tesszük a tepsibe, hogy keveredjenek. 25-30 percig sütjük (150°C-on vagy közepes hőmérsékleten). Félholdra szaggatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tarka-barka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook