Tarka-barka recept
A Tarka-barka hozzávalói:5 tojássárgája
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 cs. vaniliáscukor
1 dl hideg tej
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
majd az 5 tojásfehérjéből vert hab
1 evőkanál kakaópor
A Tarka-barka elkészítési módja:
A tojássárgáját, a margarint, a porcukrot és a vaniliáscukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport. A végén hozzákeverjük a felvert habot. A felét zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, a másik felébe belekeverjük a kakaót, aztán úgy tesszük a tepsibe, hogy keveredjenek. 25-30 percig sütjük (150°C-on vagy közepes hőmérsékleten). Félholdra szaggatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0461ed8f75, 2008. jún. 6. 11:10
A tarka-barka elkészítési módja és hozzávalói.