Kerekrépa krémleves recept
45 perc
A Kerekrépa krémleves hozzávalói:
90 dkg kerek répa
2 evőkanál teljes őrlésű liszt
2 evőkanál oliva olaj
tengeri só
1 csipet szerecsendió
víz
2 szelet pirított kenyér kocka
A Kerekrépa krémleves elkészítési módja:
A forró olajban , megpirítjuk a lisztet barnára . Hozzáadjuk a vizet , a megtisztított feldararbokt kerek répát , sót és a szerecsendiót . Főzzük kis lángon fél óáig . Turmixoljuk össze , öntsük vissza a lábosba , főzzük még néhány percig . Pirított kenyérkockákkal a tetején tálaljuk .
Elfeledett növény , de újra kapható . Hasonlít a céklára de sokkal halványabb . Inkább fakó rózsaszín.
Ízlés szerint lehet még tejföllel javítani rajta .
Vagy ne turmixold le az egészet , hagyjál darabkákat és azt rakd vissza a levesbe , szórd meg apróra vágott petrezselyemmel . Akkor a kenyérkocka el is maradhat .
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ve48, 2007. szept. 29. 08:46
A kerekrépa krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.