Tökpuffancs recept
40 perc
A Tökpuffancs hozzávalói:
1/2 kg spárgatök
1 db tojás
kb 10 dkg liszt
10 dkg reszelt trapista sajt
élesztő
só
bors
olaj a kisütéséhez
A Tökpuffancs elkészítési módja:
Elkészítés : A tököt megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük , besózzuk . A tojást felverjük a reszelt sajttal , kevés élesztőt / szárítottat / és a sóból kinyomkodott tököt hozzáadjuk . Borssal ízesítjük és annyi lisztet keverünk hozzá , hogy galuskaszerű masszát kapjunk . Evőkanállal forró olajba szaggatjuk és mindkét oldalát szép pisosra sütjük .
Egy pohár tejfölbe , egy csokor apróra vágott kaprot keverek , sózom , borsozom enyhén ! ízlés szerint tehetünk bele zúzott fokhagynmát is .
Egy kistálban az asztalra készítem a kapros mártást , ki- ki maga kedvére , mártogathatja bele a TÖK JÓ puffancsokat .
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ve48, 2007. szept. 11. 06:42
A tökpuffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.