Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tökpuffancs recept

Tökpuffancs recept

Elkészítési idő 40 perc

A Tökpuffancs hozzávalói:
1/2 kg spárgatök
1 db tojás
kb 10 dkg liszt
10 dkg reszelt trapista sajt
élesztő

bors
olaj a kisütéséhez


A Tökpuffancs elkészítési módja:
Elkészítés : A tököt megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük , besózzuk . A tojást felverjük a reszelt sajttal , kevés élesztőt / szárítottat / és a sóból kinyomkodott tököt hozzáadjuk . Borssal ízesítjük és annyi lisztet keverünk hozzá , hogy galuskaszerű masszát kapjunk . Evőkanállal forró olajba szaggatjuk és mindkét oldalát szép pisosra sütjük .

Egy pohár tejfölbe , egy csokor apróra vágott kaprot keverek , sózom , borsozom enyhén ! ízlés szerint tehetünk bele zúzott fokhagynmát is .
Egy kistálban az asztalra készítem a kapros mártást , ki- ki maga kedvére , mártogathatja bele a TÖK JÓ puffancsokat .


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A tökpuffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook