Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldbabpörkölt recept

Zöldbabpörkölt recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zöldbabpörkölt hozzávalói:
1 közepes fej vöröshagyma
1 kis paradicsom
1/2 paprika
1 ü. zöldbab (lehet mirelit is, sőt a legjobb a friss!)
1-2 ek olivaolaj
só, bors, majoranna, pirospaprika
ízlés szerint erős paprika

változathoz: 1 pár virsli, vagy 2 tojás


A Zöldbabpörkölt elkészítési módja:
Összevágott hagyma, paradicsom, paprika (ízlés szerint erőspaprika), olivaolaj és a pirospaprika segítségével elkészítjük a pörkölt alapot. Ehhez hozzá adjuk a felszeletelt zöldbabot és ízlés szerint a fűszereket, na meg egy kis vizet. Lefedve főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz. Változat: gazdagíthatjuk felkarikázott virslivel, vagy kockára vágott főttojással is. Ezt ha már kész a pörkölt tesszük bele, és hagyjuk egyet rottyanni.

Ha mirelit zöldbabbal dolgozunk és nincs kedvünk, vagy időnk kiolvasztani, akkor szűrőbe téve, meleg víz alatt alapossan mossuk át.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldbabpörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook