Zöldbabpörkölt recept





1 közepes fej vöröshagyma
1 kis paradicsom
1/2 paprika
1 ü. zöldbab (lehet mirelit is, sőt a legjobb a friss!)
1-2 ek olivaolaj
só, bors, majoranna, pirospaprika
ízlés szerint erős paprika
változathoz: 1 pár virsli, vagy 2 tojás
A Zöldbabpörkölt elkészítési módja:
Összevágott hagyma, paradicsom, paprika (ízlés szerint erőspaprika), olivaolaj és a pirospaprika segítségével elkészítjük a pörkölt alapot. Ehhez hozzá adjuk a felszeletelt zöldbabot és ízlés szerint a fűszereket, na meg egy kis vizet. Lefedve főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz. Változat: gazdagíthatjuk felkarikázott virslivel, vagy kockára vágott főttojással is. Ezt ha már kész a pörkölt tesszük bele, és hagyjuk egyet rottyanni.
Ha mirelit zöldbabbal dolgozunk és nincs kedvünk, vagy időnk kiolvasztani, akkor szűrőbe téve, meleg víz alatt alapossan mossuk át.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: pici Manó, 2007. szept. 5. 19:23
A zöldbabpörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.