Körtés csülök recept


1 db kicsontozott bőrös csülök
1 evőkanál zsír
1+1/2 dl víz
só
őrölt kömény
őrölt bors
1 kg burgonya
3 db téli körte
A Körtés csülök elkészítési módja:
A kicsontozott csülköt , szétnyitjuk , bedörzsöljük a sóval a borssal és az őrölt köménnyel . Egy jénai alját kikenjük a fele zsírral , beletesszük a csülköt , aláöntjük a vizet , és a maradék zsírt a tetejére kenjük . Takarék lángon , lefedve süjük 1 óra hosszáig . Majd közepes lángon még 1 óra hosszáig . Közben locsolgatjuk a saját levével .A húst megfordítjuk , kenegethetjük , sörrel , vagy mézes ketchuppal . Amikor megpuhult , mellé rakjuk a megtisztított , negyedekre vágott burgonyát , lefedve még egy 1/2 óráig a sütőben hagyjuk . Majd a tetőt levesszük róla és a cikkekre vágot körtét ráhelyezzük . Egy negyed óráig , nagy lángon sütjük .
A gáztűzhely óráját beállítom , így nem kell állandóan figyelni ! Ha a víz elpárolgott volna , pótoljuk . Lehet fehér borral is .
Hosszadalmas , de nagyon finom , a körte nem fő szét . Szépen lehet szervírozni . Vendégváró .
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ve48, 2007. szept. 14. 14:06
A körtés csülök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.