Steak karamellizált hagymával recept
A Steak karamellizált hagymával hozzávalói:4 szelet 15 dekás hátszín (2 cm vastag)
Só, bors
2 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma karikákra vágva
2 gerezd fokhagyma pépesítve
1 evőkanál narancslekvár
1 teáskanál szárított bazsalikom
½ teáskanál szárított oregano
2 evőkanál tejszín
A Steak karamellizált hagymával elkészítési módja:
Szórd meg a húst sóval és borssal. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, és közepes lángon süsd össze rajta a hagymát, a fokhagymát és a lekvárt. Vedd ki a serpenyőből, majd nagyobb lángon süsd meg rajta a hússzeleteket. Egyszer fordítsd csak meg, a közepesen átsütött steaket mindkét oldalán 6-7 percig kell sütni. Miután megfordítottad, szórd meg bazsalikommal és oreganóval. Tedd a húst tányérra, majd forrósítsd fel újra a hagymát a serpenyőbe. Öntsd hozzá a tejszínt is, majd a szószt kanalazd a húsra, és oszd el rajta a hagymát is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. márc. 30. 05:57
A steak karamellizált hagymával elkészítési módja és hozzávalói.